Doorgaan naar inhoud
Rose Labradoodle / blog producten voor Labradoodle pupkopers.

Basis essentials voor Labradoodle pupkopers

We krijgen van onze pupkopers (via Salland Hills Australian Labradoodles) regelmatig de vraag wat nu echt de basis producten oftewel essentials zijn die komen kijken bij de aanschaf van een Labradoodle pup. In dit blog sommen we ze per categorie op. 

Vachtverzorging / Wassen & drogen

Om te beginnen raden wij aan om voor de vachtverzorging van jouw Labradoodle pup het vachtverzorging essentials pakket aan te schaffen. Deze bevat de drie basis producten voor de vachtverzorging. 

 • Activet goud borstel enkel 

De Activet goud borstel enkel is de basis borstel voor het alledaagse onderhoud van jouw pup. 

 •  Basic kam dubbelzijdige vertanding

Basic must-have kam met dubbelzijdige vertanding. Kam zelf gemakkelijk de vacht los en controleer efficiënt op klitten. 

 • Tools-2-Groom Black Edge potenschaar recht

Kwaliteitsschaar voor knippen rond gevoelige delen, gezicht en poten. Met deze schaar kun je goed de oogjes van je pup vrij houden, en de haartjes bij de pootjes knippen. Door de stompe punt van de schaar zul je de pup niet snel per ongeluk bezeren.

 • Artero shampoo hidratante & Artero conditioner protein

Beide essentials als het gaat om het wassen van je Labradoodle. Gebruik hierbij eerst de shampoo en vervolgens de conditioner. De producten laten de vacht weer stralen, lekker ruiken en dragen bij aan een klitvrije vacht. 

 • Waterblazer

Hier kunnen we wel 10 uitroeptekens achter zetten. Een echte must-have, verwijder vocht en vuil uit de vacht van je Labradoodle (pup), of blaas je hond droog na bijvoorbeeld een wasbeurt of een wandeling. De waterblazer houdt de vacht mooi los wat helpt tegen klitvorming. Onze aanbeveling is om de waterblazer gelijk in de eerste 12 weken leeftijd van jouw pup te gaan gebruiken, hierdoor kan het wennen aan de blazer voordat de 1e socialisatiefase voorbij is. 

Gezondheid

Voor de categorie gezondheid hebben we ook een essentials pakket, dit betreft het Antiteek Essentials-pakket. In dit pakket zitten de drie basis producten voor het voorkomen van teken en vlooien bij zowel jouw pup als volwassen Labradoodle, zeker een aanrader! 

 • STOP! Animal bodyguard aromatherapie

STOP! Animal Bodyguard Aromatherapie is een natuurlijk alternatief voor vlooien- en tekendruppels. Animal Bodyguard is uitermate geschikt voor jouw Labradoodle (pup), en wordt in de hondenwereld door velen sterk aangeraden

 • Tickless Teek en Vlo afweer

De TickLess is een klein en geheel geur- en gifloos apparaatje, dat werkt door het afgeven van ultrageluid. Deze zeer hoge geluidsgolven zijn niet waarneembaar en onschadelijk voor twee- en viervoeters, maar verjagen wel de teken en vlooien. Makkelijk te bevestigen aan de halsband van je Labradoodle, zodat hij dit tijdens de wandeling om heeft.

 • Trixie tekenpen met ledverlichting

Mocht je onverhoopt toch een teek vinden dan is dit een handige tool om hem gelijk te verwijderen. Door het led lampje kun je de teken ook makkelijk terug vinden in de vacht van jouw Labradoodle. 

 • Artero vingerdoekjes tanden

De vingerdoekjes van Artero zijn de snelste en gemakkelijkste manier om de tanden van jouw Labradoodle schoon en gezond te houden. Wij raden aan om dit in de eerste 12 weken leeftijd van je pup wekelijks te gaan oefenen, zodat je pup aan het reinigen van het gebit gewend raakt.

Slim speelgoed

Wat betreft de categorie slim speelgoed kun je meerdere keuzes maken. Wel hebben wij ook hierbij twee aanraders. 

 • Snuffelmat

Snuffelen heeft een kalmerend effect op het stressniveau van jouw doodle. Door lekkernijen in de snuffelmat te verstoppen zorg je er voor dat jouw Labradoodle (pup) op spelende wijze tot rust komt. (ook erg handig tijdens puppyren gewenning)

 • KONG goodie ribbon

Basic kauwspeeltje, aanrader voor pups die in hun beginfase nog veel willen kauwen/bijten. 

Voeding & snacks

In deze categorie hebben we tot nu toe alleen snacks. We raden hierbij de volgende producten aan.

 • Runderlong 150 gram

De runderlong stukken zijn ideaal om te versnipperen. De snippers kun je vervolgens toedienen als snack/beloningshapje aan je Labradoodle. In tegenstelling tot de Farmfood trainers zijn de runderlong stukken een stuk zachter, waardoor ze ook beter in kleine snippers te gebruiken zijn voor puppy's. Door kleine snippers toe te dienen zal de puppymaag niet te vol raken, hierdoor laten ze hun reguliere maaltijden niet staan. Ook goed te gebruik voor in KONG speeltjes.

 • Farmfood Runderhart trainers 333 gram

Natuurlijke hondensnacks, voor beloning en om te verstoppen in speeltjes zoals de KONG. Verpakt in een handig emmertje.

Accessoires

 Ons assortiment met accessoires bevat eigenlijk allemaal basis producten, toch zijn er 2 die je echt in huis moet hebben. 

 • Trixie autogordel

Zorg ervoor dat je hond veilig vast zit tijdens een autorit en voorkom onnodige boetes met deze verstelbare autogordel om te bevestigen aan het tuigje van jouw Labradoodle. 

 • Praktische puppy ren zwart

Handige kwalitatieve puppy ren bestaande uit 8 delen met een totale lengte van 640 centimeter de hoogte bedraagt 80 centimeter. Wij denken dat het raadzaam om in plaats van een bench een ren te gebruiken, dit zorgt voor een minder opgesloten gevoel voor jouw Labradoodle. In de eerste weken van de zindelijkheidstraining van je pup kan de ren goed gebruikt worden aangezien de ren voor ‘s nachts makkelijk te verstellen is in een kleiner formaat. 

Beknopte lijst met genoemde producten:

 

Bestel jij 10 of meer producten van de onderstaande lijst? Dan ontvang je automatisch 5% kassakorting op je hele bestelling!